Mine væve

Lervad væv som er over 100 år gammel. Den er monteret med 4 skafter og 8 tramper, vævebredde på 1m. Jeg har fået den af en god veninde, der ikke havde plads længere.


Her er jeg ved at væve 6 viskestykker med bomuld 14/3 i trenden og en grov 2-trådet hør i islættet - muligvis fra den gamle Kolding Hørfabrik ... Bindingen er en 2/2 kipper i gåseøje.


Klik på billederne for at se en større version

Trissevæven har fået nyt hjem i Fåborg på FynKlik på billederne for en større version

Glimåkra tangentvæv med 4 tangenter og vævebredde på 70 cm. Jeg købte den af et ældre ægtepar, som skulle flytte til en mindre bolig.


Her er jeg ved at væve et tørklæde i uldgarnsrester i 2/2 kipper. Trenden er halvt lys og halvt mørk, og det samme system gælder for islættet også, det giver mange forskellige udseender på det samme tørklæde.


Klik på billederne for at se en større version

Min lille fine båndvæv, som klarer alle stropperne til de vævede viskestykker og køkkenhåndklæder. Oprindelse ukendt.


Klik på billederne for at se en større version

Glimåkra terapivæv - den mindste væv, jeg har. Den har 2 skafter og en vævebredde på 50 cm. Jeg hentede den udenfor Middelfart - gratis!


Her har jeg netop fået min første trend i gang, jeg har kun én kam: en 80/10, så jeg har sat tyndt bomuld på væven 16 tr/cm til f.eks. viskestykker. Jeg eksperimenterer lige nu med islættet for at træffe det rette valg.


Klik på billederne for at se en større version

MINE 6 VÆVE og lidt mere ...

Glimåkra væv med 10 skafter og tramper og 2 bagbomme, vævebredde 135 cm. Jeg købte væven, da jeg var på Skals Håndarbejdsskoles Seminarium i 1986.


Her er jeg ved at væve 2 'dobbeltdækkere' i bomuld 14/3 i trenden og hør i islættet. Teknikken er kuvikas og en smule tidrøvende, så her arbejder jeg kun, når jeg er sikker på at have god tid til min rådighed.


Klik på billederne for at se en større version

Glimåkra væv med 4 skafter og 6 tramper, vævebredde på 1m. Jeg købte væven på et plejehjem, der skulle renoveres, og derfor skulle der ryddes op. Væven var oprindeligt monteret med tangenter, så man kunne bruge den siddende i rullestol. Nu bruger jeg tramperne samt en løs vævebænk.


Her er jeg ved at væve stof i uldrester til puder str. 23 x 90 cm. Bindingen er en 1/3 krydskipper med bagsiden opad.


Klik på billederne for at se en større version